Europa Conference League

Κάρμο, Όρτα & Τσικίνιο: Η τριάς η... πορτογαλική και ξακουστή του Πειραιώς!

Ο Ολυμπιακός δεν θα έφτανε, πιθανότατα, στην κατάκτηση του Conference League εάν δεν είχαν πάρει το αεροπλάνο για την Ελλάδα οι Κάρμο, Όρτα και Τσικίνιο.

Ο Ιανουάριος του 2024 ήταν ζόρικος για τον Ολυμπιακό. Κάρλος Καρβαλιάλ και Πέδρο Άλβες είχαν αναλάβει πόστο προπονητή και τεχνικού διευθυντή αντίστοιχα και προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, σε μία σεζόν που είχε αρχίσει να στραβώνει επικίνδυνα για τους «ερυθρόλευκους».

Προκειμένου να αλλάξει η μοίρα του συλλόγου, έπρεπε να έρθουν κι άλλοι καινούργιοι ποδοσφαιριστές. Η πορτογαλική αγορά ήταν το πεδίο δράσης και μετά τον Ναβάρο από την Πόρτο και τον Μαρτίνς από τη Μονακό, έγινε προσπάθεια για αρκετούς ακόμα παίκτες.

Τρεις εξ αυτών, οι Νταβίντ Κάρμο, Αντρέ Όρτα και Τσικίνιο. Πόρτο, Μπράγκα και Μπενφίκα οι ομάδες τους, προφανώς δεν υπήρχε αμφιβολία για την ποιότητά τους, ωστόσο ήταν περιπτώσεις δύσκολες.

Εντέλει, στις 20 του Γενάρη έκλεισαν οι δύο χαφ. Ο μεν Όρτα με δανεισμό και οψιόν αγοράς, ο δε Τσικίνιο με μεταγραφή, έναντι περίπου μισού εκατ. ευρώ παρότι θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Περίπου μια εβδομάδα μετά ήρθε και ο πιο... ζόρικος Κάρμο προκειμένου να ηγηθεί στην άμυνα. Με δανεισμό κι αυτός και μια τεράστια οψιόν για το καλοκαίρι.

Πέντε μήνες μετά, όλοι τους αποτελούν σημαντικότατους συντελεστές στην πορεία μέχρι την κατάκτηση του Conference League. Μπορεί Καρβαλιάλ και Άλβες να μην μακροημέρευσαν, αλλά οι επιλογές τους ήταν κάτι παραπάνω από στοχευμένες...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x